Tijdige vervanging van de remvloeistof steeds belangrijker!

Sinds de introductie van elektronische (rem)systemen zoals ABS en ESP is een tijdige vervanging van de remvloeistof zeer belangrijk. (klik hier voor meer info over remvloeistof)

Remvloeistof is hygroscopisch, dit betekent dat het vocht aantrekt en opneemt. De vloeistof haalt dus continu vocht uit de lucht, waardoor het kookpunt van de remvloeistof daalt. Bij intensief remmen en de warmte die daarbij vrijkomt, kan de remvloeistof eerder gaan koken en zullen er damp bellen in het systeem ontstaan.

Deze situatie kan met name ontstaan als u met vakantie bent, zwaarder beladen, bergen en dalen en/of met een caravan/aanhanger achter de auto rijdt. Maar natuurlijk ook bij dagelijks gebruik van uw auto! Wist u dat de meeste autofabrikanten voorschrijven dat de remvloeistof minstens 1 keer in de 2 jaar gecontroleerd en indien nodig vervangen dient te worden? De controle en het verversen van de remvloeistof is dus van levensbelang! Wij controleren en vervangen indien nodig de oude remvloeistof voor nieuwe remvloeistof tegen zeer concurrerende prijzencropped-apple-touch-icon-precomposed-1.png

Neem nu contact met ons op, of kom langs voor een controle van uw remvloeistof en andere belangrijke controle punten.

Tijdige vervanging van de remvloeistof was al belangrijk maar is steeds belangrijker geworden!