Een verstelbare verlagingsset wat is dat?

Een verstelbare verlagingsset ook wel bekend als schroefset, vervangt uw schokdempers en veren (de ophanging van de auto). Met een schroefset is het mogelijk om de hoogte van uw auto zelf te bepalen. Met een schroefset kunt u, uw auto verlagen tot wel 12 cm. Omdat een schroefset in hoogte verstelbaar is kunt u zelf kiezen hoe laag u de auto op het wegdek laat staan.

Wat gebeurd er met de wegligging?

Zet u de auto “lekker” laag dan kunt u harder de bochten nemen omdat het zwaartepunt van de auto wordt verlaagd. U zult het verschil met een standaard onderstel meteen merken. Des te lager u de auto zet, hoe beter de wegligging zal worden. Hou er wel rekening mee dat u met een verlaagde auto minder comfort zult hebben. Wilt u meer comfort hebben kunt u er dus simpelweg voor kiezen om de schroefset hoger te schroeven.

Gruyters Universele Garage Eindhoven levert en monteert schroefsets voor vrijwel alle automerken!

Wanneer is een schroefset geschikt?

Een schroefset is geschikt voor degene die hun auto variabel willen kunnen verlagen. Sportieve rijders willen verlagen voor een betere wegligging, auto tuners voor de stoere look die het verlagen van een auto geeft of  zelfs voor echte showauto’s om de auto plat op de grond te krijgen. Bij het gebruik van een schroefset kunt u de ene keer uw auto voor woon-werkverkeer gebruiken, door hem wat hoger af te stellen. En als u een bijvoorbeeld een auto meeting evenement heeft dan zet u de auto lekker laag. Ook een mooi effect dat verlagen geeft aan uw auto is het verkleinen van de wielkast ruimte (de ruimte tussen uw auto en de velg).

Wat is het verschil tussen verlagingsveren en een schroefset?

Verlagingsveren zijn goedkoper. De reden hiervoor is dat verlagingsveren alleen verkorte veren zijn die om uw originele schokbrekers heen worden geplaatst waardoor je auto lager komt te liggen. Een schroefset ligt hoger in prijsklasse omdat er schokbrekers bij zitten, tevens kunt u bij een schroefset de vering naar eigen smaak en gevoel afstellen. Bij verlagingsveren is dit niet het geval hiermee zit u vast aan de hoogte die u besteld heeft.

  • Let bij het kopen van verlagingsveren op dat uw schokbrekers in goede staat zijn!
  • Let bij het kopen van een schroefset op dat u deze niet te laag zet waardoor uw auto het asfalt raakt.

Wij raden u aan om na montage de auto opnieuw uit te laten lijnen!

De voordelen van een schroefset op een rijtje:

  1. Verlaging tot wel 12 cm.
  2. Betere wegligging (minder snel in de slip).
  3. Minder last van overhellen in bochten.
  4. Minder duikeffect bij het remmen door een verbeterde stabiliteit.
  5. Sportief uiterlijk

Geïnteresseerd? Neem dan nu contact met ons op voor advies en een geheel vrijblijvende prijsopgave!

Gruyters_verlagingset