GBE nieuws

Een verstelbare verlagingsset wat is dat?

Een verstelbare verlagingsset ook wel bekend als schroefset, vervangt uw schokdempers en veren (de ophanging van de auto). Met een schroefset is het mogelijk om de hoogte van uw auto zelf te bepalen. Met een schroefset kunt u, uw auto verlagen tot wel 12 cm. Omdat een schroefset in hoogte verstelbaar is kunt u zelf kiezen hoe laag u de auto op het wegdek laat staan.

Wat gebeurd er met de wegligging?

Zet u de auto “lekker” laag dan kunt u harder de bochten nemen omdat het zwaartepunt van de auto wordt verlaagd. U zult het verschil met een standaard onderstel meteen merken. Des te lager u de auto zet, hoe beter de wegligging zal worden. Hou er wel rekening mee dat u met een verlaagde auto minder comfort zult hebben. Wilt u meer comfort hebben kunt u er dus simpelweg voor kiezen om de schroefset hoger te schroeven.

Gruyters Universele Garage Eindhoven levert en monteert schroefsets voor vrijwel alle automerken!

Wanneer is een schroefset geschikt?

Een schroefset is geschikt voor degene die hun auto variabel willen kunnen verlagen. Sportieve rijders willen verlagen voor een betere wegligging, auto tuners voor de stoere look die het verlagen van een auto geeft of  zelfs voor echte showauto’s om de auto plat op de grond te krijgen. Bij het gebruik van een schroefset kunt u de en