Garage & Banden centrum Eindhoven TPMS informatie

TPMS

 Gruyters_wip_19

TPMS is een controlesysteem voor onder andere autobanden. TPMS sensoren zitten in de velg gemonteerd, meestal in het ventiel. De TPMS sensoren meten tijdens het rijden de bandenspanning en sturen een draadloos signaal naar een systeem in het dashboard. Wanneer de bandenspanning te laag of te hoog is, geeft het systeem een melding aan de bestuurder. Op deze manier merkt u direct wanneer er iets met één van je banden aan de hand is. Een TPMS systeem maakt hiermee het verkeer veiliger en zorgt ervoor dat u langer plezier heeft van uw autobanden. Bovendien zorgt het ervoor dat u minder brandstof verbruikt, rijden met een te lage bandenspanning verhoogt het brandstof verbruik met 2-5%. Wanneer je jaarlijks 20.000 kilometer rijdt, is dit ongeveer €50,- aan extra kosten. Hierin zijn de kosten voor de hogere slijtage aan banden nog niet meegerekend. Dit is ongeveer 30% verhoging van de slijtage bij slechts 20% lagere bandenspanning.

TPMS sensorenGruyters_wip_21

Nog niet alle auto's zijn voorzien van TPMS sensoren. Het systeem zelf werd voor het eerst toegepast door Porsche in 1986. Eind jaren '90 zijn steeds meer fabrikanten het gaan toepassen. Onder andere auto's met runflat banden zijn standaard voorzien van een systeem voor het meten van de bandenspanning, aangezien je met runflat banden nog een bepaalde tijd door kunt rijden bij een lekke band, kun je niet zonder een systeem die een waarschuwing geeft dat de band lek is. Sinds eind 2014 is TPMS, vanwege de verbetering van de veiligheid in het verkeer, een verplichting geworden op nieuwe auto's. U hoeft uw auto dus niet van TPMS sensoren te voorzien, dit is uiteraard wel mogelijk.

TPMS ventielen

TPMS ventielen hebben de sensor in het ventiel verwerkt. Hierdoor is dit systeem universeel toepasbaar. Het ventiel moet nog wel ingesteld worden per auto, model en type. In TPMS ventielen zit een batterij, deze batterij raakt op den duur leeg. Bij Gruyters Universele Garage kunnen we zien hoeveel stroom nog in de batterij zit, hierdoor kun je de TPMS ventielen tijdig vervangen. Het alleen vervangen van een batterij is niet mogelijk, deze zit ingebouwd. Ook wanneer het TPMS ventiel kapot is, kunnen wij deze vervangen. Wij leveren TPMS ventielen voor alle merken en type voertuigen. Onderstaand de voordelen op een rijtje:

TPMS ventielen bij Gruyters Universele Garage:

  1. TPMS sensoren tot 30% voordeliger!
  2. Direct leverbaar en specifiek voor uw auto ingesteld!
  3. Geschikt voor Amerikaanse auto's!
  4. TPMS ventielen in meerdere kleuren leverbaar, passend bij uw velgen!
  5. Tweede set ventielen leverbaar voor bijvoorbeeld uw set zomer- of winterbanden.

Wilt u uw TPMS ventielen laten vervangen of bent u benieuwd of dit systeem ook voor uw voertuig geschikt is? Neem dan nu contact met ons op! Bij uw volgende bandenwissel vertellen we u graag meer over TPMS en kunnen direct zien of dit geschikt is voor uw auto.

U kunt ook geheel vrijblijvend contact ons voor meer informatie...