Remmenservice @ GBE

Laat uw remmen en remklauwen tijdig controleren en vervangen...

Remblokken of remschijven vervangen

Remmen behoren tot de belangrijkste onderdelen van uw auto. Maar net als alle andere onderdelen van uw auto hebben ze last van slijtage. Doorrijden met versleten remmen kan leiden tot onnodig dure reparaties en is bovendien gevaarlijk. Remblokken en/of remschijven vervangen geeft zekerheid, ook een remklauw vervangen kan eens voor komen. Geef de remmen van uw auto daarom de aandacht die ze verdienen en laat ze regelmatig controleren. Met de remmenservice van ons kunt u veilig met uw auto de weg op.

Goede remmen zijn belangrijk

Tegenwoordig zijn auto’s veel veiliger dan vroeger. Moderne auto’s zijn uitgerust met airbags, kreukelzones, dwarsbalken en allerlei andere uitvindingen die uw veiligheid vergroten. Toch zijn de remmen samen met de banden de belangrijkste onderdelen van de auto als het aankomt op veiligheid! Uit onderzoek blijkt helaas dat een kwart van de auto’s rondrijdt met slechte remmen. Op veel wegen is de maximum snelheid toegenomen, dit vereist in sommige gevallen meer van uw remmen. Het is erg belangrijk dat de conditie van de remmen van uw auto goed is en ook blijft.

Slijtage van remmen

De remmen van uw auto zijn niet zomaar ineens versleten: de slijtage vindt geleidelijk plaats, elke dag opnieuw. Diverse onderdelen van uw remmen kunnen versleten raken, zoals de remschoenen en wielremcilinders. Alle onderdelen van het remsysteem moeten in orde zijn om goed en veilig te kunnen remmen. Laat uw remmen daarom regelmatig door ons controleren. Een goed moment hiervoor is de jaarlijkse grote beurt. Daarnaast speelt remvloeistof ook een cruciale rol in het remsysteem. Veroudert remvloeistof heeft een hogere hoeveelheid water doordat dit opgenomen wordt uit de buitenlucht. Dit zorgt ervoor dat het kookpunt verlaagd wordt en dit kan resulteren in dampbellen in de vloeistof, dit heeft effect op de prestaties van de remmen (lees hieronder meer over remvloeistof).

Neem nu contact met ons op, of kom langs voor een controle van uw remmen en eventueel ander belangrijke controle punten.

Remvloeistof…

Tijdige vervanging van de remvloeistof was al belangrijk maar is steeds belangrijker geworden!

Sinds de introductie van elektronische (rem)systemen zoals ABS en ESP is een tijdige vervanging van de remvloeistof zeer belangrijk. Daarnaast is de keuze voor een kwaliteitsproduct essentieel.

De keuze om geen controle van de remvloeistof uit te laten voeren of het niet tijdig vervangen van de oude remvloeistof kan fatale gevolgen hebben voor het functioneren van een modern remsysteem. Vooral het ESP heeft een goede kwaliteit remvloeistof nodig om ook bij een lage buitentemperatuur snel te kunnen ingrijpen. (denk bijvoorbeeld aan wintersport ;-))

Ook de antislipregeling ASR heeft baat bij een goede kwaliteit remvloeistof, omdat de vloeistof behoorlijk heet wordt als de remmen bezig zijn de doorslippende wielen in bedwang te houden. Tijdig verversen is eveneens essentieel omdat de hydraulische aggregaten van deze elektronische systemen over ontelbare minuscule boringen en kanalen beschikken, die voor een snelle reactietijd altijd volledig open en gangbaar moeten zijn.

Hygroscopisch;

Hoewel moderne remvloeistoffen dankzij hoge kookpunten, een lage viscositeit in combinatie met een anti-corrosief karakter aan de hoogste eisen voldoen, blijft inspectie en onderhoud van de remvloeistof noodzakelijk. Kijk alleen maar naar de extreem hoge temperaturen die tijdens een remvertraging ontstaan: de temperatuur van de remvloeistof loopt dan ook flink op. Dat is onder meer te wijten aan de moderne remvoeringen die door hun metaalhoudende samenstelling meer warmte geleiden. Bovendien is remvloeistof door zijn organische samenstelling hygroscopisch. Dit betekent dat waterdamp een zwakke verbinding met de remvloeistof moleculen vormt, waarmee op den duur het kookpunt van de remvloeistof wordt beïnvloed. Uiteraard is dit van invloed op de rem prestaties.

Vocht ontstaat echter niet alleen door condensvorming. Het kan ook via ontluchtingsgaatjes, langs de afdichtingen en bij oudere automodellen via het rubber van de rem-slangen een remsysteem binnentreden. Ook als het peil in het remvloeistof reservoir daalt, kan er waterdamp bijkomen.

Remvloeistof tester;

Het is van groot belang dat de voorgeschreven verversingstermijn van de autofabrikant in acht wordt genomen of dat elke twee jaar de remvloeistof vervangen wordt. Vooral als een monteur met een ‘onbekende' auto te maken krijgt, is het van belang om te weten dat van een eerdere verversing ongeveer 30 procent van de oude remvloeistof achterblijft. Deze is vaak van onbekende kwaliteit.

Om alle risico's uit de weg te gaan, is het verstandig om tijdens een onderhoudsbeurt de kwaliteit van de remvloeistof te testen met een remvloeistof tester. Uit onafhankelijk onderzoek blijkt dat bij ongeveer 70 procent van alle voertuigen vervanging van de remvloeistof noodzakelijk is.

Remvloeistof verversen;

Zoals eerder vermeld, remvloeistof is hygroscopisch, dit betekent in eenvoudige taal dat de remvloeistof vocht aantrekt en opneemt. De vloeistof haalt dus continu vocht uit de lucht, waardoor het kookpunt van de remvloeistof daalt. Bij intensief remmen en de warmte die daarbij vrijkomt, kan de remvloeistof eerder gaan koken en zullen er damp bellen in het systeem ontstaan.Remvloeistof_reservoir_gruyters

Deze situatie kan met name ontstaan als u met vakantie bent, zwaarder beladen, bergen en dalen en/of met een caravan/aanhanger achter de auto rijdt. Maar natuurlijk ook bij dagelijks gebruik van uw auto! Wist u dat de meeste autofabrikanten voorschrijven dat de remvloeistof minstens 1 keer in de 2 jaar gecontroleerd en indien nodig vervangen dient te worden? De controle en het verversen van de remvloeistof is van levensbelang! Wij controleren en vervangen indien nodig de oude remvloeistof voor nieuwe remvloeistof tegen zeer concurrerende prijzen

Neem nu contact met ons op, of kom langs voor een controle van uw remvloeistof en eventueel ander belangrijke controle punten.

Vraag nu een offerte aan!

Gebruik ons contact formulier  [chat] of bel 040-2910803

    Controleer de onderstaande gegevens
    welke op basis van uw kenteken invoer
    vermeld zijn en met het bericht mee worden verstuurd;

    U kunt ook geheel vrijblijvend contact ons voor meer informatie...