Een grote beurt...

onderhoud_gruyters-servicebeurtGrote beurt voor uw auto

Bij Garage & Banden centrum Eindhoven staat de ‘grote beurt van uw auto’ voor een grondige inspectie van meer dan 70 vitale onderdelen. Bovendien voeren we alle smeer- en afstelwerkzaamheden uit, die de fabrikant van uw auto voorschrijft. Dit verschilt uiteraard per merk. Onze onderhoudsmonteurs verstaan hun vak en slaan geen detail over. Ze zien niets liever dan dat u na de grote onderhoudsbeurt veilig, zorgeloos en tevreden wegrijdt.

Deskundig onderhoud is het behoud van uw auto. Is uw auto toe aan een kleine beurt of een grote beurt? En wat is precies het verschil? Dit hangt af van de frequentie waarmee u uw auto voor onderhoud aanbiedt en de afspraken die u met uw garage maakt. Bij Garage & Banden centrum Eindhoven hoort u vooraf precies wat een grote beurt voor uw auto inhoudt en bent u zeker van een deskundige uitvoering. Garage & Banden centrum Eindhoven biedt standaard drie voordelige grote beurt pakketten op maat: voor auto’s van voor 1999, voor auto’s tussen 1999 en 2004 en voor auto’s van na 2004. Neem voor specificaties contact met ons op of vraag een offerte aan via het offerte formulier op deze pagina.

Het moment voor de grote beurt

Wat het juiste moment is voor de grote beurt aan uw auto, hangt samen met het type auto waar u in rijdt en de onderhoudswerkzaamheden die eerder zijn uitgevoerd. In het instructie- of onderhoudsboekje dat bij uw auto hoort, vindt u de richtlijnen. Als het goed is bijgehouden, staat daar precies in wanneer de laatste grote beurt plaatsvond. Heeft u geen onderhoudsboekje? De monteurs van Gruyters Universele Garage beschikken in hun computersysteem over de onderhoudsdata van alle autofabrikanten. Zo kunnen we snel voor u bekijken welke richtlijnen uw fabrikant hanteert.

Grote beurt voor nieuwe auto’s

Voor nieuwere auto’s en kilometervreters (> 20.000 km per jaar) gelden andere richtlijnen om het moment voor de grote beurt vast te stellen. Is de motor van uw auto voorzien van longlife olie, dan kunt u gebruikmaken van de service interval functie. De boordcomputer van uw auto geeft dan precies aan wanneer uw auto aan onderhoud toe is. In combinatie met longlife olie worden vaak ook platinum bougies en/of actiefkoolstof filters toegepast. Deze kwalitatief hoogwaardige onderdelen hebben een langere levensduur en hoeven niet standaard elke twee jaar vervangen te worden. Er is dan sprake van interval onderhoud. Onderhoudsmonteurs van Gruyters Universele Garage voeren dit onderhoud conform de fabrieksvoorschriften uit.

Wat houdt de grote beurt precies in?

Het standaard ‘grote beurt pakket’ van Gruyters Universele Garage houdt in dat uw auto werkelijk van A tot Z wordt nagelopen. Volgens de fabrieksinstructies. Olie wordt standaard ververst inclusief een nieuw olie- en luchtfilter. Bij dieselmotoren worden standaard de brandstoffilters vervangen en bij benzinemotoren worden de bougies vervangen. We checken het peil van alle vloeistoffen en vullen deze, waar nodig, aan tot het vereiste niveau.

Onze monteurs werken met kwaliteitsproducten…

De remmen van uw auto worden gereinigd en gesmeerd en getest. Tijdens de grote beurt wordt bovendien kritisch gekeken naar de conditie van verlichting en werking van schokdempers, uitlaat, accu, interieurfilter en ruitenwissers. We lopen de motor na, de bedieningsinstrumenten en het versnellingsmechanisme. Bij de vervanging van vloeistoffen en/of onderdelen gebruiken we alleen kwaliteitsproducten gelijk aan origineel of beter zoals Shell motorolie, Mann filters, Monroe schokdempers, Philips verlichting en NGK bougies.

Diagnose test

Niets wordt aan het toeval overgelaten. Met behulp van geavanceerde testapparatuur wordt de elektronica van de auto getest. Alles met één doel: veilige en zorgeloze autokilometers.

Zijn reparaties bij een grote beurt inbegrepen?

Nee, eventuele reparaties vallen buiten onze tarieven voor de grote beurt. Gruyters Universele Garage zal echter altijd met u overleggen en aangeven welke kosten aan eventuele reparaties verbonden zijn. Kleine reparaties kunnen dikwijls direct ter plaatse worden uitgevoerd. Wilt u een afspraak maken voor een grote beurt ?

Vraag nu een grote beurt offerte aan!

In de Mijn Garage online offerte app hier onder Grote inspectie genoemd.

Bereken uw prijs op mijngarage.nl of vraag direct een offerte aan via het formulier hieronder!

Gebruik ons contact formulier  [chat] of bel 040-2910803

    Controleer de onderstaande gegevens
    welke op basis van uw kenteken invoer
    vermeld zijn en met het bericht mee worden verstuurd;

    U kunt ook geheel vrijblijvend contact ons voor meer informatie...