Auto reparaties

Distributie snaar vervanging

Auto reparatie (groot en klein) bij Garage & Banden centrum Eindhoven...

Bij ons kunt u terecht voor o.a.;

De distributieriem

De distributieriem is een essentieel onderdeel van de motor. Deze zorgt namelijk voor een optimale samenwerking tussen de krukas en de nokkenas.

Te lang doorrijden met een versleten distributieriem kan ervoor zorgen dat deze kan breken. Als de distributieriem breekt kunnen de kleppen van de motor ernstig beschadigen en dure reparaties met zich mee brengen. Gemiddeld gaat een distributieriem tussen de 60.000 en 120.000 km mee. Wacht dus niet te lang en voorkom dat de kleppen van uw motor ernstig beschadigen.

Onze monteurs hebben ruime ervaring met het vervangen van de distributieriem, van elk merk. U krijgt bij ons altijd een prijsopgave vooraf, dus geen verassingen achteraf.

Remmen service

De ontwikkeling van remsystemen is altijd een de speerpunten bij Garage & Banden centrum Eindhoven.

Gruyters Universele Garage biedt de autobezitters een compleet remmen-programma, van losse componenten tot complete remsystemen. Bestaande uit de service van mechanische, hydraulische en elektronische deelsystemen voor alle merken auto's.

Gruyters_wip_28U kunt er vanuit gaan dat de remmen van uw auto voor een groot gedeelte uit de juiste onderdelen bestaat. Om een compleet programma te kunnen bieden draagt Garage & Banden centrum Eindhoven er zorg voor, dat alle onderdelen van een remsysteem perfect op elkaar afgestemd zijn en vakkundig worden gemonteerd.

 

ABS storing reparatie

De ABS sensor meet via contactvrije registratie de rotatiesnelheid van de wielen. Deze sensoren zijn de belangrijkste gegevensbronnen voor een betrouwbare werking van het ABS/ESP systeem. Ze bezorgen de ABS/ ESP-regeleenheid informatie over de wielrotatie per wiel. Deze ABS sensoren zijn veelal van het type magneto resistieve. Een sensor heeft een uitgaande spanning en stroom die verandert door de sterkte van een magnetisch veld. De roterende pulsgenerators bestaan als sensorring op de aandrijfas of ze zijn in het wiellager opgenomen. Een voordeel van de actieve ABS sensoren is dat deze altijd een signaal geven, zelfs als de wielen stilstaan.

Bij een ABS storing controleren wij de volgende punten:
– Uitlezen van het storingsgeheugen
– Elektrische aansluitingen van sensorkabel, stekker en sensor controleren (aansluiting, breuk en corrosie)
– Controleren op verontreinigingen en beschadigingen
– Signaal meten met oscilloscoop

Automaat problemen?

Automaat spoelen reinigen + olie verversen

 1. De volgende klachten kunnen optreden:
 2. Slecht schakelgedrag
 3. Harde schakelklappen
 4. Slippen van de koppeling
 5. Slaan in aandrijving

Vermogensverlies worden veroorzaakt door verstoppingen oliekanalen, vervuiling lamellen en verkleving kleppen. Zelfs bij lagere kilometerstanden komt het al vaak voor. De olie is dusdanig vervuild dat oliekanalen dicht slippen en lamellen vervuilen.
Dit kan uiteindelijk tot gevolg hebben dat de automaat reparaties behoeft die onnodig zijn, met als gevolg een rekening van duizenden euro's.

Wij beschikken over de mogelijkheid om uw automatische versnellingsbak te spoelen!

Wat is spoelen nu precies?

We pompen met de speciale spoelmachine de nieuwe olie in de automatische versnellingsbak en persen daarmee al de oude olie uit het systeem Dit is een ononderbroken proces, de motor van de auto blijft daarbij constant stationair draaien, zodat de oude olie zich het minst met de nieuwe olie kan vermengen. We leiden door middel van kranen de olie om, zodat alle oude olie wordt vervangen en pompen tegelijk met hetzelfde tempo specifieke hoogwaardige nieuwe olie in uw systeem. Hiermee verhelpen wij 80% van uw automaat probleem.

Standaard werkzaamheden bij het spoelen:

 1. Uitlezen foutcodes
 2. Reinigen, spoelen
 3. Flushen
 4. Vullen met juiste hoeveelheid en voorgeschreven automaatbakolie door de fabrikant

Indien mogelijk worden adaptaties/leerwaarden gewist en volgt er een adaptatierit.

Koppelingsplaat vervangen Garage & Banden centrum Eindhoven

Uw koppelingsplaat vervangen? Dan bent u bij Garage & Banden centrum Eindhoven aan het juiste adres.
Wij kunnen uw koppeling goedkoop vervangen.

Nieuwe complete koppeling set
Nieuwe complete koppeling set

Maar hoe weet u nu of de koppelingsplaten versleten is?...

 1. Slippende koppeling.
 2. Meer toeren maar versnelt uw auto niet?
 3. Koppelingspedaal “hoog” of “aan het einde” zit.
 4. Schakelen stroever/slecht gaat.
 5. Versnellingsbak gaat “kraken”.
 6. Branderige lucht ruikt is uw koppeling waarschijnlijk verbrand en zullen ook de koppelingsplaten aan vervanging toe zijn.

Dan is de kans groot dat uw koppeling vervangen moet worden.

U kunt bij Garage & Banden centrum Eindhoven zonder afspraak terecht, voor een diagnose van uw koppelingssysteem.

Een kleine greep uit overige reparatie werkzaamheden waarvoor u o.a. bij ons terecht kunt;

Banden service, Banden wissel (zomer & winter), Nieuwe banden (alle merken, top & budget banden), Wielen balanceren, Auto uitlijnen, Velgen, Banden montage (tot en met 24/26"),  APK Keuring, Distributieriem vervangen, Multiriem vervangen, Computer uitlezen met diagnose rapport, Electrische storing verhelpen, Elektrische Storing Auto Reparatie, ABS storing reparatie, Accu vervangen (Verbrandingsmotor), Accu vervangen (hybride & elektrische auto's), Accu test (hybride & elektrische auto's), Accu reparatie (hybride & elektrische auto's), Onderhoud hybride & elektrische auto's, Reparatie hybride & elektrische auto’s, Auto reparatie (groot en klein), Cilinderkop revisie, Cilinderkop pakking vervanging, Automaat spoelen, Accu vervangen, Airco Check, Airco systeem onderhoud, Grote onderhoudsinspectie, Katalysator vervangen, Kleine inspectie, Koppeling vervangen, DSG7 koppeling, Remblokken voorzijde vervangen, Remschijven – en blokken voorzijde vervangen, Ruitenwisser achterzijde vervangen, Ruitenwisser voorzijde vervangen, Schokdempers achterzijde vervangen, Schokdempers voorzijde vervangen, Uitlaat vervangen, Vakantiecheck, Wintercheck, Onderhoud hybride en elektrische auto’s, Grote onderhoudsbeurt, Kleine onderhoudsbeurt Etc. 😉

Indien u een offerte wenst maak dan gebruik van het offerte formulier  op deze pagina en wij zullen u z.s.m. een prijsopgave doen toekomen. 

Vraag nu een reparatie offerte aan!

Bereken uw prijs op mijngarage.nl of vraag direct een offerte aan via het formulier hieronder!

Gebruik ons contact formulier  hieronder, [chat] of bel 040-2910803!

  Controleer de onderstaande gegevens
  welke op basis van uw kenteken invoer
  vermeld zijn en met het bericht mee worden verstuurd;

  U kunt ook geheel vrijblijvend contact ons voor meer informatie...